Міжнародна 24-та конференція YUCOMAT 2023

Представники кафедри патологічної анатомії НН Медичного інституту СумДУ проф. Роман Москаленко та аспірантка Анастасія Денисенко представили свої наукові дослідження на міжнародній 24-й щорічній конференції YUCOMAT 2023, яка проходила 4-8 вересня 2023 року в м. Герцег Нові, Чорногорія. Участь багатьох українських вчених у цій конференції стала можливою завдяки підтримки всесвітньовідомого вченого українського походження Юрія Гогоці, який започаткував благодійну компанію з підтримки, до якої доєдналися Європейський Офіс Повітряно-космічних досліджень (США), Університет Дрекселя та Сербське Матеріалознавче Товариство.

Оскільки дослідження наших патологів мають міждисциплінарний характер, то їх науковий доробок органічно вписався в загальне тло матеріалозначої конференції. Анастасія Денисенко представила постерну доповідь за результатами свого дисертаційного дослідження («Вплив кальцифікації на мікроелементний склад твердої мозкової оболонки/The influence of calcification on the microelement composistion in the dura mater”). (фото) Проф. Роман Москаленко виступив з усною доповіддю про перспективи пошуку нових біосумісних матеріалів серед патологічних процесів (“Prospects for the search for biocompartible materials in pathology”) (фото).


Незважаючи на складні умови і обмежені можливості сьогодні, участь у подібних заходах є необхідною для створення нових колаборацій і отримання подальших проєктів.